2010. június 12., szombat

Alakváltozás? - ne aggódj!

A szülés utáni megváltozott élethelyzet mellett még azzal is szembesülünk, hogy a testünk is megváltozott. Nagyon sokunk nem elégedett a szülés utáni testképével. És míg teljesen természetes, hogy a felkészülési/átalakulási időszak az a 9 hónap, a visszaalakulástól turbó sebességet várunk, akár már a szülés utáni napokban elképzeljük a teljes testi visszaalakulást. Lássuk be, hogy ez nem megy varázsszóra. Szervezetünknek hagyjunk időt arra, hogy regenerálódjon. Persze nehéz ezt várni, miközben mindenhol azt sugallják - különösen a sztárvilágból - hogy a szülés után szinte azonnal visszanyerhető a régi külsőnk. (Ha belegondolunk manapság minden korosztálynak megvan a maga agymosása ilyen téren, hiszen a tiniket is magával sodorja a csont-és-bőr ideálkép a reklámokból, plakátokról, ami számukra is szinte az elérhetetlent célozza)
Nem feltétlenül a változatlan külső a jó cél. Miért akarnánk letagadni az egyik legfontosabb állomást az életünkből? Hiszen anyák lettünk, óriási lelki átalakuláson megyünk keresztül, ezzel együtt testünkön is vannak ennek nyomai. És ez nem szégyellnivaló!
Lehet, hogy a lelki összhanghoz nem kell, hogy lemenjen az a plusz 3-4 kiló, és innen-onnan 1-2 centi. Lehet, hogy kinyílik egy másfajta nőiesség bennünk ezáltal. Vizsgáljuk meg magunkban hogy valóban a plusz kilók vagy centik zavarnak a lelki nyugalmunkban?
Szervezetünk is törekszik a regenerálódásra, így bízhatunk benne, hogy segítségünkre lesz az optimális állapot kialakításában. A lényeg tehát, hogy ne csüggedjünk a szülést követő látvány miatt, mert egy részről a szervezetünk gondosodik a regenerálódásról, majd pár hónap elteltével már mi is intenzíven dolgozhatunk a számunkra megfelelő külsőért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése