2010. július 16., péntek

Lapos has szülés után

Mindenki szeretné szülés utáni megváltozott alakját visszaállítani eredeti formájára, netán még egy kicsit jobbra is. Persze nem ez az első gondolatunk, amikor végre kezünkben tartjuk a várva várt kincsünket, de a várandósság alatt még biztosan foglalkoztunk a kérdéssel és a szülés után is eljön a pillanat, amikor igényelnénk régi testünket.
Ennek a folyamatnak egy sarkalatos pontja a lapos has álomképe.
A két alappillér természetesen a mozgás és a megfelelő étrend. Az étrenddel most nem foglalkozunk, nézzük inkább a mozgást! A mozgáson belül először is azt a tévhitet kell eloszlatnunk, hogy felülésekkel lemegy a zsírréteg a hasról. Sajnos ez így nem igaz, a hasizomgyakorlatokat ki kell egészíteni kardioedzéssel, ami megmozgatja tested nagy izomcsoportjait, biztosítva ezzel a zsírégetést. Ha belegondolunk logikus is, hogy fogyás csak akkor történik, ha a bevitt kalória kevesebb, mint a felhasznált, hiszen a szervezet ekkor nyúl a szervezet tartalékaihoz, amik jelen esetben a hasadon letelepedett zsírpárnák. Kardióedzéssel ezeket a tartalékokat tudod mobilizálni. A kardioedzés lényege, hogy a zsírégető pulzustartományban tartsd a pulzusszámodat! Ennek meghatározása: 220-bó le kell vonni az életkorodat, majd ennek az eredménynek a 60%-a az alsó határ, 75%-a a felső határ, tehát pl egy 30 éves nő esetében a zsírégető pulzustartomány: 220-30=190, ennek 60%-a: 114, 75%-a: 142,5, tehát a zsírégető pulzustartomány: 114-142-ig. Leghatékonyabb zsírégetést tehát ezen a tartományon belül végzett edzéssel tudsz elérni.
Kardioedzést a szülés utáni harmadik hónaptól már lehet tartani (addig is például egy tempósabb séta helyettesítheti az intenzív mozgást). Szoptatás időszaka alatt fokozottan ügyelj a folyadékpótlásra, mert a tejtermeléshez fontos a megfelelő folyadékmennyiség!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése